6 veel gestelde vragen over kunstplanten

6 veel gestelde vragen over kunstplanten

0 reactie minuten lezen
6 veel gestelde vragen over kunstplanten.

“Planten zijn van meerwaarde voor ieder interieur. Groen fleurt iedere ruimte in no-time op.”

Ontbreekt het je aan groene vingers? Kies dan voor kunstplanten. Vandaag de dag zijn ze bijna niet meer van echt te onderscheiden en geniet je toch van de uiterlijke voordelen. Zo is het ideaal voor donkere hoekjes waar ‘echte’ planten niet kunnen groeien. Ook is het vaker beter voor de portemonnee en hoef je er bijna niet meer naar om te kijken.

Het eerste antwoord is dus al gegeven, de grootste voordelen van kunstplanten t.o.v. levende planten. Maar vraag jij je nog van alles af? Dat snappen wij! Daarom hebben we een greep uit de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet! Je leest het hieronder.


1. Wat zijn kunstplanten? 

Kunstplanten zijn niet-levende planten. Vaak zijn ze niet van echt te onderscheiden en dat komt door het realistische karakter.

Er wordt bij de ontwikkeling dan ook goed gelet op:
-    De vorm, dichtheid, kleur en verscheidenheid van de blaadjes
-    Het gebruikte materiaal

Kunstplanten worden ook wel zijden bloemen, zijden planten of nep planten genoemd. 


2. Van welk materiaal worden kunstplanten gemaakt?

Waar vroeger nep planten gemaakt werden van 100% zijden stoffen, wordt er nu steeds meer gebruikt gemaakt van luxe stoffen en materialen. Echtheid en kwaliteit zijn hierbij erg belangrijk.

Kunstplanten worden veelal gemaakt van kunststof en kunstzijde. Kunstzijde wordt op zijn beurt gemaakt van cellulose, natuurlijke grondstof uit houtpulp van bamboe of eucalyptushout. Ook wel ‘rayon’ genoemd. Door het natuurlijke karakter van cellulose krijgen de planten een “echte” uitstraling.


TIP: Voor een lange levensduur adviseren wij de planten binnen neer te zetten. De meeste kunstplanten kunnen prima buiten staan, maar weersomstandigheden en planten zonder UV-bestendige stof kunnen al snel vervormen en verkleuren en zo niet de originele staat behouden. 

3. Welke soorten kunstplanten zijn er?

Er zijn vele soorten. Olijfbomen, orchideeën, cactussen, bonsai boompjes, varen, palmen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Globaal zijn ze als volgt onder te verdelen:

  • Kunstbloemen
  • Kunstbomen
  • Hangplanten
  • UV- en waterbestendige planten
  • Losse bladtakken

4. Wat zijn de meest populaire kunstplanten? 

Alocasia 
Alocasia kunstplanten
bamboe
Bamboe
dracaena
Dracaena
ficus
Ficus

5. Waar kan je kunstplanten kopen? 

 

Als je kunstplanten wilt gaan kopen is het belangrijk goed op te letten waar je deze koopt. Bij een slechte kwaliteit zie je namelijk heel goed het verschil tussen echte planten.

Bij ons ben je verzekerd van goede kwaliteit. En daarbij een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Ga naar onze webshop waar je ons ruime assortiment treft. Allerlei soorten, merken, afmetingen en prijzen.

Liever de plant in ‘levende lijve’ bewonderen? Bezoek onze showroom in Ede aan de hakselseweg 11 om te zien hoe kunstplanten uw interieur opfleuren. Openingstijden van maandag t/m vrijdag van 8:30 - 17:00


6. Hoe maak je kunstplanten schoon?


Eenmaal in huis, wil je niet dat de kunstplant in een hoekje staat te verstoffen. Het is dan ook aan te raden eens in de zoveel tijd een droge stofdoek langs de bladeren te halen. Lees voor meer informatie onze blog over het schoonmaken van kunstplanten.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0