Verzenden & retourneren

VERZENDKOSTEN

Verzendkosten voor levering in Nederland bedragen:

  • €6,10 voor al uw bestellingen van kleinere zendingen kunstplanten tot 100 cm hoogte
  • €11,00 voor al uw bestellingen van kunstplanten en kunstbomen met een hoogte tussen 100 cm en 170 cm hoogte
  • Bestellingen met kunstplanten vanaf 170 cm hoogte en groter worden met een koerier naar u verzonden. De verzendkosten daarvoor zijn vanaf €35. 

* Bestellingen hoger dan €149,00 inclusief BTW orderwaarde worden gratis naar u verzonden. Sommige artikelen zoals plantenbakken zijn erg kwetsbaar/breekbaar en moeten met een koerier naar u verzonden worden. Deze artikelen zijn van gratis verzending uitgesloten.

Verzendkosten voor levering naar België bedragen:

  • €8,35 voor al uw bestellingen van kleinere zendingen kunstplanten tot 100 cm hoogte 
  • €13,35 voor al uw bestellingen van kunstplanten en bomen met een hoogte tussen 100 cm en 170 cm hoogte.
  • Bestellingen met kunstplanten vanaf 170 cm hoogte en groter worden met een koerier naar u verzonden. De verzendkosten daarvoor zijn vanaf €89.

* Bestellingen boven de €250,00 inclusief BTW orderwaarde worden gratis naar u verzonden. Sommige artikelen zoals plantenbakken zijn erg kwetsbaar/breekbaar en moeten met een koerier naar u verzonden worden. Deze artikelen zijn van gratis verzending uitgesloten.

VERZENDKOSTEN BUITENLAND

Kunstplanten.nl kan uw bestelling verzenden naar alle EU landen. Zodra het juiste adres door u ingevuld is, komen de verzendkosten voor het betreffende land direct in beeld. Voor leveringen en tarieven naar landen buiten de EU kunt u contact opnemen met Kunstplanten.nl. Stuur een e-mail naar [email protected] voor een offerte van uw bestelling en de bijkomende verzendkosten. Of neem contact met ons op via het contactformulier op de site.


LEVERTIJDEN

Kunstplanten.nl probeert uw bestelling binnen 2 tot 5 werkdagen bij u te leveren. Dit is afhankelijk van de voorraad. Als iets niet voorradig is nemen we uiteraard contact met u op voor overleg.


WAT TE DOEN BIJ ANNULEREN OF RETOURNEREN

ANNULEREN

Het annuleren van een bestelling is, zolang deze nog niet is verstuurd, kostenloos. 
Annuleert u de bestelling, nadat deze aan u verzonden is, dan dient u het pakket bij bezorging te weigeren. Indien Kunstplanten.nl reeds een betaling van u heeft ontvangen, dan zullen wij de aankoopsom, na goede ontvangst van de retourzending, aan u terugstorten. De gemaakte verzendkosten zullen hierop in mindering worden gebracht (alleen als u de bestelling aan de deur weigert en ongeopend laat meenemen door de bezorger).
 
RETOURNEREN/AFKOELPERIODE
U heeft een afkoelperiode van 14 werkdagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van levering. Uitzondering hierbij zijn speciaal voor u geassembleerde producten. Het product kan alleen ongebruikt en in de originele, onbeschadigde verpakking geretourneerd worden. Zie voor meer informatie artikel 6 van onze algemene voorwaarden.
 
Wilt u de gehele bestelling retourneren? Reeds in ontvangst genomen artikelen dient u terug te sturen, vraag naar de procedure via [email protected] met vermelding van uw factuurnummer. Kunstplanten.nl zal de gehele aankoopsom aan u terugstorten. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor uw rekening.
 
Bij het retourneren van een deel van uw bestelling zijn de verzendkosten voor uw rekening. De aankoopsom van het door u geretourneerde deel van de bestelling zal aan u worden teruggestort. Verzendkosten worden in dat geval niet gerestitueerd.

Alle annuleringen, ruilingen en retouren dienen schriftelijk aan Kunstplanten.nl kenbaar te worden gemaakt. Dit kan via e-mail of post. U dient hierbij in ieder geval uw volledige naam en factuurnummer te vermelden. 

Voor het terugbetalen van reeds betaalde bedragen (bij vooruitbetalen) hebben wij tevens uw bankrekeningnummer nodig.
Let op: het rekeningnummer dat u opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan u de betaling aan Kunstplanten.nl heeft gedaan. Dit i.v.m. eventuele fraude met terugbetalingen. 
Eventueel reeds betaalde bedragen worden binnen maximaal 14 dagen aan u terugbetaald.