Veelgestelde vragen over kunstplanten

 

Het team van Kunstplanten.nl beantwoordt hier de vragen die het meest gesteld worden over kunstplanten, kunstbomen, kunstbloemen en andere kunstflora. Staat uw vraag er niet bij? Stuur deze dan naar [email protected] en uw vraag inclusief antwoord zal z.s.m. op deze pagina toegevoegd worden.

 

Kunstplanten die uit een geheel bestaan zijn gemakkelijk te modelleren door ze van onderaf uit te vouwen.

De meeste takken en bladeren zijn voorzien van een interne metalen draad waardoor ze makkelijk in model blijven zitten.  Let hierbij op dat u deze draad in een wat ronde vorm buigt. Dat oogt het meest natuurlijk.

Eenmaal de takken in model gebogen, is het vaak de moeite waard ook de zijtakken wat verder uit elkaar te buigen. Dit zorgt voor een beter spreiding en voller aanzicht van de plant.

Tijdens het uitvouwen is het raadzaam af en toe van een afstandje naar de plant te kijken om te zien waar nog aanpassingen mogelijk zijn.

*  Een aantal kunstplanten heeft zeer stugge bladeren. Onder meer de yucca-achtige planten. Deze bladeren zijn vaak gemaakt van stevig kunststof of plastic. Hierbij kan het nodig zijn de bladeren vaker en met meer 'gepaste' druk uit te vouwen en in het gewenste model te buigen. Het is handig dit te herhalen tot het gewenste resultaat is bereikt.
Op kunstplanten zal zich stof gaan ophopen, net zoals bij echte planten, maar die geeft u regelmatig water en die maakt u schoon.

Kunstplanten hebben geen water nodig maar ze moeten wel worden schoongemaakt.

Elke week even met een plumeau over de kunstplanten waaieren, door de anti statische werking verdwijnt het stof.

Daarna even op wrijven met een licht vochtig doekje.

Let op dit wel elke week even herhalen want het stof komt weer terug.

Ook kunt u de kunstplanten inspuiten met SILK spray dit is speciaal ontwikkeld voor kunstplanten en houdt uw kunstplanten in top conditie.

Het eventuele stof op de bladeren wordt door de behandeling verwerkt tot kleine 'balletjes' welke met een plumeau of zachte doek makkelijk te verwijderen zijn. Het blad krijgt zijn frisse kleur weer terug maar gaat er ook wat door glimmen. Ook wordt het blad door de behandeling voorzien van een antistatische laag waardoor het minder stof aantrekt.

Ga naar productpagina van Silk Flower Refreshener

Zet de kunstplanten niet buiten in de regen dan komt er een witte kalklaag overheen en zal de echte houten stam gaan rotten.
Een zeer veel gestelde vraag. Kunstplanten worden op steeds grotere schaal buiten gebruikt. Niet alleen in de horeca en bij bedrijven, ook steeds meer particulieren willen graag kunstplanten in de tuin. De huidige generatie kunstplanten is steeds beter geschikt voor buitengebruik. Maar nee, niet alle planten kunnen buiten worden gebruikt. Veel bloeiende kunstplanten en -bomen zijn te delicaat en gaan stuk bij harde regen of wind. Ook zullen de planten onder invloed van de UV-straling van de zon verkleuren. Dit proces varieert van enkele maanden tot enkele jaren.

Sommige artikelen zijn bij uitstek geschikt voor buitengebruik, zoals de Buxus, Coniferen en de Pinus. Deze producten staan voor u gegroepeerd in de afdelingen Kunstplanten voor buiten en Kunstbomen voor buiten en zijn tevens in een Uv-bestendige variant beschikbaar. Op deze variant geven wij 8 jaar kleur-garantie op de kunststof delen! U herkent de UV bestendige producten aan het UV logo.
uv logo
Let op! Veel van de buiten producten zijn op echt houten stammen gemaakt. Deze zijn uiteraard wél onderhevig aan weersomstandigheden. Om de levensduur van het hout te verlengen raden wij u aan deze te beitsen of te behandelen met een transparante lak. Wij geven geen garantie op het hout.
Nee, kunstplanten zijn normaal gesproken niet brandvertragend behandeld. Het hangt af van de gebruikte materialen. Niet elke plasticsoort is namelijk geschikt om het brandvertragende materiaal in de grondstof vast te houden.

Let op! Brandvertragend betekent niet dat de planten geen vlam kunnen vatten of zullen ontbranden. Ze kunnen wel degelijk ontvlammen, ook als planten brandvertragend geïmpregneerd zijn! De term ‘brandvertragend’ wil zeggen dat het langer duurt voordat de bladeren bij open vuur vlam zullen vatten. Afhankelijk van de intensiteit van de vuurhaard varieert dit van 15 seconden tot een minuut. Genoeg tijd om de ruimte te kunnen verlaten.

U herkent de brandvertragende producten aan dit logo:

Op de webshop staat de term FR achter de brandvertragende planten dit betekent Fire Retardant
uv logo
Kunstplanten.nl, kan bij brandvertragende producten geen garanties geven, omtrent de brandvertraging, noch verantwoordelijk worden gehouden voor eventueel door brand aangericht schade. Uit geconditioneerde brandveiligheid tests weten wij dat de kunststof delen van de plant minder snel vlam vatten.

 

Ja dat klopt, Mekelenkamp | plantenman.nl kondigt met trots de succesvolle overname van de webshop www.kunstplanten.nl aan.

Mekelenkamp | plantenman.nl, een groeiend bedrijf in Interieurbeplanting heeft per 1 juli de webshop www.kunstplanten.nl overgenomen . Sinds de oprichting in 1983 heeft Mekelenkamp de ambitie gehad om een meerwaarde te zijn in de interieurbeplantingsmarkt. Als vernieuwend en modern familiebedrijf dragen ze bij aan het bedenken en realiseren van unieke Interieurbeplanting in privé en zakelijke ruimtes.

De overname van www.kunstplanten.nl sluit aan bij de groeistrategie van Mekelenkamp | plantenman.nl en verstevigd de positie in deze branche.


Ferrie en Jan Mekelenkamp, eigenaren van Mekelenkamp | plantenman.nl gaven als reactie op de overname: "De eigenaar van www.kunstplanten.nl kan hierdoor met pensioen en de klanten worden van dezelfde service en kwaliteit voorzien. We zijn ontzettend dankbaar dat hij ons vertrouwd met zijn webshop en voormalige klanten. Deze overname is een strategische investering in onze toekomstige groei”.

Kwaliteit en effectiviteit
Bovendien zal de samenvoeging van beide organisaties resulteren in verbeterde operationele efficiëntie. Door het vergrootte klantenbestand, streven we naar een nog effectievere en gestroomlijnde manier van werken. Deze efficiëntieverbeteringen zullen ons in staat stellen om onze klanten nog sneller van dienst te zijn.

We zullen blijven streven naar kwaliteitsverhoging van onze producten/diensten. Door de synergiën tussen Mekelenkamp I Plantenman.nl en www.kunstplanten.nl te benutten, zullen we onze gecombineerde expertise in kunst en levende planten inzetten om de kwaliteit van onze producten/diensten verder te verbeteren. We zetten ons in om onze klanten een nog betere ervaring te bieden en te voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en klanttevredenheid.

Deze verhoging in kwaliteit en effectiviteit zal niet alleen onze bestaande klanten ten goede komen, maar ook nieuwe zakelijke kansen creëren en ons positioneren als een betrouwbare en vooruitstrevende speler in de interieurbeplantingsmarkt.

Over Mekelenkamp | plantenman.nl
Mekelenkamp | plantenman.nl houdt zich bezig met de verkoop van kunstplanten en levende planten en geven privé en zakelijk plantenadvies. Iedere situatie en iedere wens is anders, daar hoort een unieke beplanting bij. Sinds 1983 staan ze voor topkwaliteit en bedien ze klanten in de BeNeLux

Voor meer informatie: www.plantenman.nlwww.kunstplanten.nl